RUSIJA ĆE UPOTREBITI NUKLEARNE RAKETE PROTIV AMERIKE Poznati vojni ekspert objasnio zašto je svet blizu tačke bez povratka
Foto: Youtube/Printscreen

Rusija bi mogla krenuti na upotrebu nuklearnog oružja protiv Sjedinjenih Država ako se višestruki raketni sistemi (MLRS) koje je Vašington isporučio Kijevu koriste za granatiranje ruskih teritorija.

Takav scenario opisao je vojni ekspert, urednik časopisa "Arsenal otadžbine" Aleksej Leonkov.

Prema njegovim rečima, upotreba američkih MLRS protiv milionskih gradova u regionima Ruske Federacije koji se graniče sa Ukrajinom mogla bi da dovede do brojnih žrtava i smatrala bi se „značajnom štetom od nenuklearnog oružja za masovno uništenje“.

„U ovom slučaju, Rusija će se rukovoditi osnovama politike nuklearnog oružja, odnosno udariće u centar odlučivanja – Sjedinjene Države“, rekao je analitičar.

On je objasnio da bi u takvom scenariju Vašington bio saučesnik u napadu na rusku teritoriju i bio bi joj objavljen rat „sa svim posledicama“. „I svejedno ćemo to rešiti sa Ukrajinom, samo će Rusija preći na drugi format“, dodao je Leonkov.

Ranije je postalo poznato da su SAD sledeće nedelje odlučile da objave novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji može uključivati napredne višestruke raketne sisteme.

Prethodno, Vašington se nije usuđivao na takav korak iz straha da bi ih vojska Ukrajine „mogla upotrebiti za ofanzivne operacije na teritoriji Rusije“.

Sve najnovije informacije o specijalnoj ruskoj vojnoj operaciji možete pronaći u našem BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Pera Detlic

30.05.2022 17:40

Stiskaj Putine oslobodi svet od Sotone.

Mrav

31.05.2022 16:22

Pravo Vašington, Njujork, ma celu istočnu obalu, za početak.