PUTIN SE OBRATIO POVODOM VAŽNE STVARI: Reči predsednika Rusije odjeknule planetom
EPA/ALEXEI DANICHEV / KREMLIN POOL /

- Važan je čitav sistem pitanja – a to je organizovanje pogodne platne infrastrukture u nacionalnim valutama, uspostavljanje naučno-tehnoloških veza, povećanje kapaciteta logističkih lanaca, povećanje njihove efikasnosti i stvaranje novih ruta za prevoz robe -  rekao je predsednik na sastanku o problemima razvoja transportne infrastrukture.

"JOŠ NISMO VIDELI PLAN" Kremlj tvrdi da još nije video predlog Italije za rešenje ukrajinske krize

Prbi čovek ruske države je takođe napomenuo da je u savremenim uslovima sve veći značaj diverzifikacije transportnih tokova.

- Postupci nekih zemalja, njihova želja da se zatvore od Rusije, ne da zatvore Rusiju, već da se zatvore od nje, čak i na svoju štetu, pokazali su koliko je važno i pravovremeno u savremenom svetu diverzifikovati transportne tokove, proširiti koridore u pravcu predvidljivih odgovornih partnera - konstatovao je Putin.

Ruski lider je postavio zadatak da u narednim godinama ubrza razvoj infrastrukture u zemlji.

OGLASIO SE ŠOJGU: "Svesno usporavamo operaciju, iz jednog veoma važnog razloga"

- Razvoj infrastrukture je jedan od glavnih pokretača naše privrede, zapravo, svake privrede. Već mnogo godina dosledno, sistematski povećavamo logističke kapacitete Rusije, radimo to sa pogledom u budućnost, za dugoročni efekat na domaći biznis, za naše građane - objasnio je predsednik.

Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi pošto je Rusija pokrenula "specijalnu operaciju u Ukrajini", odnosno vojno napala susednu državu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading