EKSPERT TVRDI: AMERIKU ČEKA POTPUNO NUKLEARNO UNIŠTENJE U nuklearnom planu za Rusiju postoji značajna pogrešna pretpostavka
Foto: Shutterstock

O tome je na svom Telegram kanalu pisao vojni analitičar Aleksej Leonkov.

Vojni ekspert je uveren da Vašington namerno dovodi situaciju u Evropi do „tačke ključanja”.

Amerikanci su zainteresovani da se na teritoriji kontinenta razbukta globalni vojni sukob uz učešće Rusije i Zapada tvrdi ekspert.

Pritom ih nimalo ne brine što je Moskva, ako je potrebno, spremna da upotrebi svoj nuklearni arsenal, sposoban da Evropu pretvori u „mesečev radioaktivni pejzaž“.

"Što se tiče samih Sjedinjenih Država, one očekuju da iz ove borbe izađu kao pobednici. Vašington smatra prihvatljivom čak i cenu nekoliko desetina miliona američkih života", primetio je ekspert.

U prilog tome da se rukovodstvo SAD sprema za takav razvoj događaja, po njegovim rečima, govori zanimljiva stavka rashoda u budžetu Pentagona za 2021-2023.

Tokom ovih godina, vojno odeljenje namerava da kupi 74 THAAD raketna odbrambena sistema dizajnirana za presretanje balističkih projektila i bojevih glava.

Međutim, Leonkov je siguran da čak ni takva mera neće dozvoliti Amerikancima da izbegnu sudbinu koju spremaju Evropljanima.

„Malo je verovatno da će sistem THAAD zaustaviti ruske ICBM Sarmat i Avangard, a Burevestnik i Posejdon će takođe obaviti svoj posao. Može se konstatovati samo jedno – rukovodstvo SAD ima samoubilačke rukovodioce nesvesne ičeg koji vuku Ameriku i Evropu u smrt “, naglasio je specijalista.

Vredi napomenuti da se nedavno pojavile informacije o nespremnosti Evropljana da učestvuju u neprijateljstvima protiv Rusije.

Tako je informativna publikacija Inside Over ranije izvestila o gotovo potpunom gubitku vojnih potencijala francuskih oružanih snaga.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati u BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading