MEDVEDEV O POSLEDICAMA SANKCIJA PROTIV RUSIJE: Energetska kriza će se pojačati u državama koje su "pucale sebi u noge"
EPA

Medvedev ocenjuje da će teroristi postati sve aktivniji, da će početi nove epidemije uzrokovane odbijanjem međunarodne saradnje u sanitarnoj i epidemiološkoj sferi ili direktnim upotrebom biološkog oružja.

On je na Telegramu napisao da će jedan broj globalnih lanaca snabdevanja robom propasti i da je moguća velika logistička kriza, uključujući propast stranih avio-kompanija kojima je zabranjeno letenje iznad teritorije Rusije.

Prema mišljenju Medvedeva, energetska kriza će se pojačati u državama koje su uvele snakcije na ruske energente i time, kako je naveo, „pucale sebi u noge", a biće nastavljen i rast cena fosilnih goriva.

Dodao je da će sankcije dovesti do međunarodne krize hrane i da je moguća glad u pojedinim državama.

U pojedinim državama moguća je i monetarna i finansijska kriza,povezana sa podrivanjem stabilnosti niza nacionalnih valuta i galopirajućom inflacijom, smatra Medvedev.

EVROPI PRETI HLADNA ZIMA Cena gasa raste na 3.500 dolara, a sledi i novo žarište nestabilnosti!


Navodi da će doći do slabljenja aktivnosti međunarodnih institucija koje nisu mogle da dokažu svoju efikasnost u rešavanju situacije u Ukrajini i kao primer navodi Savet Evrope.

Prema rečima Medvedeva, doći će do formiranja novih međunarodnih saveza zemalja zasnovanih na pragmatičnim, a ne ideološkim anglosaksonskim kriterijumima.

Kao rezultat toga, prema Medvedevu, biće stvorena nova bezbednosna arhitektura.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati u BLOGU UŽIVO.


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading