SUKOB SA RUSIJOM LOMI EVROPSKU UNIJU Razmere ekonomske katastrofe u EU su do sada nezapamćene
Profimedia

Ovo je saopštio poznati ruski ekonomista Mihail Hazin, nakon analize situacije na međunarodnoj sceni.

Hazin je detaljno govorio o tome sa čime se Brisel suočio pokušavajući da izvrši pritisak na Rusiju, a govorio je i o razmerama ekonomske katastrofe u EU.

Mihail Hazin je skrenuo pažnju na činjenicu da privrede zemalja Evropske unije doživljavaju ozbiljne poteškoće u kontekstu situacije na međunarodnoj sceni.

Kurs evropske valute prema američkom dolaru dostigao je donji prag, a investitori odbijaju da ulože svoju ušteđevinu u finansijske projekte u Briselu.

Prema mišljenju ekonomiste, Evropa se, pokušavajući da izvrši ekonomski pritisak na Rusiju, suočila sa opasnom industrijskom inflacijom koja je već dostigla 30%.

Evropska unija doživljava oštar ekonomski pad jer Brisel ne preduzima nikakve mere da stabilizuje trenutnu situaciju.

„Sudeći po makroekonomskim podacima, u Evropskoj uniji je ekonomska katastrofa. Industrijska inflacija je već oko 30%, a u nekim zemljama i više. Generalno, sve počinje da se ruši. Dolazi do potpunog opadanja. Razmere ovog pada danas su već oko 10% BDP-a godišnje“, objasnio je Hazin.

Ekspert je skrenuo pažnju i na činjenicu da razmere ekonomske katastrofe u Evropskoj uniji zavise od blagostanja i finansijskog učinka svih zemalja.

Međutim, ozbiljni problemi se primećuju čak i u Nemačkoj i Francuskoj. To ukazuje da je malo verovatno da će Brisel popraviti situaciju u bliskoj budućnosti.

„Podaci iz poslednjih nekoliko nedelja pokazuju da su stvari veoma loše i u Nemačkoj. Iz tog razloga, mislim da će EU do jeseni imati veoma ozbiljne političke probleme“, zaključio je Hazin.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

05.05.2022 17:54

Ti neo nacisti i treba da se muče dosta je bilo lagodnog zivota

cardak

05.05.2022 19:30

ALOOOOOO AMERI LJUBITELJI NATOA kojom rukom PUTIN PIJE KAFU. Ko laze mi RUSOFILI ILI VI FASISTI?