RUSIJA SPREMA VELIKI KONTRAUDAR U igri 500 milijardi dolara
EPA/ MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POO

„Predstavnički dom američkog Кongresa usvojio je zakon kojim se dozvoljava predaja Ukrajini zamrznutih sredstava ruskih kompanija i građana. Stvoren je opasan presedan, koji će kao bumerang udariti na same SAD... Centralna banka je, kao odgovor, zabranila stranim investitorima da povlače sredstva iz ruskog finansijskog sistema. Prema nekim procenama, reč je o više od 500 milijardi dolara“, napisao je predsednik Donjeg doma parlamenta na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Volodina, zakon usvojen u Sjedinjenim Državama neće uticati na rusku ekonomiju.

„Zaplenjene jahte, vile i druga imovina bogatih građana nisu doprinosile njenom razvoju“, primetio je Volodin.

RUSIJA SPREMA VELIKI KONTRAUDAR U igri 500 milijardi dolara

EPA YURI KOCHETKOV

 

On je takođe podsetio da su ruske rezerve u vrednosti od oko 300 milijardi dolara zamrznute.

„Moraće da ih vrate, nema šta. To su državna sredstva“, dodao je on.

Predsednik Državne dume je istakao da ruski preduzetnici kupuju akcije stranih kompanija koje posluju u Rusiji, a koje su odlučile da ugase posao. Prema njegovim rečima, privrednici se „ponašaju na civilizovan način i u skladu sa normama međunarodnog prava, što se ne može reći za niz neprijateljskih zemalja: Litvaniju, Letoniju, Poljsku, pa čak i SAD, koje jednostavno kradu", zaključio je Volodin.

Ranije je Džozef Bajden predložio Кongresu zakon koji omogućava da se rasprodaje konfiskovana imovina državljana Rusije u korist Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading