AMERIČKO VAZDUHOPLOVSTVO NAPRAVILO NOVO UBITAČNO ORUŽJE: SAD šalju Ukrajini novi dron KAMIKAZU
Foto: Youtube/Printscreen

-Artiljerski sistemi i artiljerijske granate su ono što Ukrajinci kažu da im je potrebno i mislimo da to govore sa dobrim razlogom. Nije iznenađenje da se Rusi takođe oslanjaju na artiljeriju i dovode artiljeriju pre nego što su počeli da dovode kopnene snage, - rekao je portparol Pentagona Džon Kiribi.

-Borbe u Donbasu će se u velikoj meri oslanjati na artiljeriju,- dodao je ovaj visoki zvaničnik američke odbrane.

Ovaj zvaničnik je rekao da će najnoviji dron imati slične mogućnosti kao dron Svičblejd, ali da dalje neče komentarisati njegove borbene mogućnosti

Inače tajanstveni novi lutajući ''dron kamikaza'' pod nazivom Phoenix Ghost, koji je razvilo američko ratno vazduhoplovostvo posebno za ukrajinski rat protiv Rusije, deo je najnovijeg paketa američke sigurnosne pomoći Ukrajini

Upitan kako je Phoenix Ghost dobio ime, Kirbi je rekao: - Nemam pojma. Nemam pojma. Zaista ne znam.

Rat u Ukrajini, 58. dan - Alo.rs

Kirbi je rekao da je sistem, razvijen prema američkom vojnom ugovoru s tvrtkom AEVEX Aerospace, već bio u izradi pre ruske invazije na Ukrajinu za skup zahteva koji se podudaraju s onim što Ukrajinci trenutno trebaju u Donbasu.

-Biće potrebna minimalna obuka za operatere bespilotnih borbenih sistema kako bi ga mogli koristiti, a mi ćemo raditi na tim zahtevima obuke direktno s ukrajinskim oružanim snagama,- rekao je on.

Iako je tačan dizajn Phoenix Ghosta nepoznat, samoubilačke bespilotne letelice mnogih vrsta bile su vrlo efikasne u modernim sukobima i ne moraju zapravo biti vrlo složeni sistemi.

Boris Džonson o prekidu vatre u Ukrajini - Alo.rs

AEVEX je kompanija koja sebe opisuje kao firmu koja pruža end-to-end dizajn vazduhoplova i senzorskih sistema, integraciju, operacije, održavanje i analizu podataka.

Iz AEVEX-a su rekli da nemaju komentara o novom dronu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dragi

22.04.2022 15:57

Ovo je pomoć miru teško onom koga Amerikanci brane