ODLUČUJUĆI SUKOB RUSIJE I ZAPADA POTRESA SVET Ovo je prva država koja je pala kao žrtva njegovih posledica
Foto: Shutterstock

Kako je primetio kineski list "Baijiahao", Zapad je isprovocirao Rusiju na specijalnu operaciju u Ukrajini i sada se protiv nje bori rukama Ukrajinaca.

Zapadnom establišmentu je to bilo potrebno da bi se pokrenuo rat širih razmera protiv Ruske Federacije – ekonomski, tokom kojeg se rukovodstvo NATO-a nada da će potisnuti Moskvu. Dakle, ukrajinska kriza nije ništa drugo do obračun Rusije i Zapada.

„Međutim, prva zemlja na svetu koja je pala kao rezultat ovog sukoba bila je mala država koja se nalazi daleko u Indijskom okeanu – Šri Lanka“, piše list.

Kako napominje kineski plist, antiruske sankcije Zapada ozbiljno su uticale na svetsku trgovinu i ekonomiju različitih zemalja.

Šri Lanka nije bila u stanju da se nosi sa problemima izazvanim koracima zapadnog establišmenta, a zemlja je pretrpela najtežu ekonomsku krizu od sredine 20. veka.

Baijiahao dodaje da je veći deo privrede Šri Lanke, koji je u velikoj meri zavisan od turizma, dodatno pogođen dvogodišnjom pandemijom. Stoga ostrvska država nije mogla da prebrodi novi šok u vidu posledica zapadnih sankcija Rusiji.

„Šri Lanka se suočava sa naglim porastom globalnih cena energije. Ova zemlja nema dovoljno deviza za kupovinu goriva. U mnogim regionima Šri Lanke dolazi do ozbiljnog nestanka struje, a urušen je i sistem javnog prevoza. Sve ovo ima značajan uticaj na živote običnih ljudi“, piše list.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
dedwxw

10.05.2022 05:25

bas briga amerikance za to, njima je najvazniji "njihov nacin zivota"