POČINJE BITKA SVIH BITAKA Britanska tajna služba obavestila Ukrajince kada ruska vojska kreće u ODSUDNI NAPAD
Foto: Shutterstock

Precizirala je da će se to dogoditi čim Rusi zapadno od ukrajinskog „donbaskog fronta“ budu skoncentrisali 90.000 vojnika.

Upozorenje je preneo britanski premijer Boris DŽonson koji je, za vreme kratke posete Kijevu, obećao Ukrajincima 120 tenkova i drugih oklopnih vozila.

Ukrajinski Generalštab je saopštio da Rusija koncentriše snage i oko Harkova i da će napad na taj veliki grad možda početi istovremeno sa „bitkom bitaka“.

Kijevska propaganda tvrdi da će ukrajinska armija u nju ući sa 90.000-100.000 vojnika i 10.000 jedinica teškog naoružanja. Odnosno, sa: 320 tenkova, 642 topa i haubice, 640 višecevnih raketnih bacača, 42 lovca, 45 jurišnih aviona…

Po objektivnim procenama, Ukrajinci svega imaju jednu četvrtinu od nabrojanih borbenih sredstava.

Mariupolj će, kako trenutno stvari stoje, do velike bitke biti potpuno očišćen od ostataka ukrajinske armije i  pripadnika puka „Azov“.

Već su isterani iz mariupoljske luke i saterani na teritoriju metalurškog kombinata „Azovstalj“. Međutim, tu nema civila pa ruska vojska može koristiti i najveće kalibre i bacače plamena.

I dalje je velika intriga: koliko se tačno zapadnih oficira i obaveštajaca nalazi među opkoljenima?

Postoje pretpostavke da ih je najmanje deset i da pored, kako tvrde neki izvori generala NATO Rodžera Klutjeva – ima i drugih „visokih činova i važnih zverki“.

Indirektno, na zaključak da su informacije iz tih izvora tačne upućuje i pokušaj Kijeva i njegovih nalogodavaca sa Zapada da opkoljenima u Mariupolju pošalju ukrajinski teretni brod „Apache“.

Njegov kapetan je to i pokušao, ali se nakon mitraljeskih rafala po brodu zaustavio i ruska vojska je zauzela brod.

Najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
hlode

24.04.2022 21:42

hajde rajetirajte i zbrisite ovaj engleski smrad sa lica zemle!!