RUSKA DUMA RAZMATRA ZAVRTANJE GASA EU "Dok evropski drugovi ne shvate da je agresivna politika ka Rusiji štetna i kažnjiva"
Foto: Youtube/Printscreen

"Evropska unija nastavlja svoju besnu, bezobraznu i ponižavajuću politiku prema Rusiji. Na njihove neprijateljske postupke, smatram da treba da odgovorimo oštrim sankcijama – da privremeno prestanemo da ih u potpunosti snabdevamo energentima dok evropski drugovi ne shvate da je agresivna politika u odnosu na Rusiju štetna za njih i kažnjiva“, rekao je Šeremet za "RIA Novosti".

Prema njegovom mišljenju, EU je napravila fatalnu grešku što je odabrala SAD za svog najboljeg prijatelja. Jedan broj zapadnih zemalja uveo je nove sankcije protiv Ruske Federacije zbog Ukrajine.

Prema rečima pres-sekretara predsednika Ruske Federacije Dmitrija Peskova, sankcije Zapada su veoma ozbiljne, Rusija se za njih unapred pripremala.

On je dodao da zahtevaju analizu i koordinaciju resora kako bi se razvile mere odgovora koje zadovoljavaju interese Ruske Federacije.

Prethodno je potpredsednik Vlade Ruske Federacije Aleksandar Novak rekao da je čak i sam razgovor o odustajanju Evrope od ruske nafte negativno za tržište, on odmah reaguje na to. Prema njegovim rečima, bez ruske nafte i gasa će se svet urušiti, a cene će biti nepredvidive.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji.

Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi. Putin je takođe rekao da su Sjedinjene Države i Evropska unija faktički prekršile svoje obaveze prema Rusiji, zamrznuvši njene devizne rezerve.

On je dodao da aktuelna dešavanja povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

Sve o ukrajinskom konfliktu pogledajte u našem blogu uživo OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
stanojka

03.05.2022 14:04

Treba ih nauciti postovanju. Sve su prekrsili