SNIMAK ZAPALIO TVITER Džonson i Zelenski prošetali Kijevom kada im je prišao on (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Podsećamo, Džonson je jutros na Tviteru napisao da su Britanija i Nemačka užasnute Putinovim postupcima.

- Britanija i Nemačka su se složile da naše dve zemlje moraju ići dalje da pomognu Ukrajini. Ujedinjeno Kraljevstvo će poslati više odbrambenog oružja Ukrajini i radiće sa partnerima iz G7 kako bi gađali svaki stub ruske ekonomije kako bi osigurali da Putin ne uspe - izjavio je Džonson.

 

 

Nakon sastanka, oglasio se britanski premijer koji je rekao ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom na sastanku u Kijevu da će Velika Britanija obezbediti Ukrajini 120 oklopnih vozila i nove protivbrodske raketne sisteme.

To je dodatna pomoć pored već obećane visokokvalitetne vojne opreme u vrednosti od 100 miliona funti koja je najavljena u petak, saopštio je Dauning strit, preneo je Rojters. Britanija, takođe, kako navodi Rojters, namerava da garantuje dodatnih 500 miliona dolara u kreditima Ukrajini kod Svetske banke, povećavajući garancije za ukupan zajam na milijardu dolara, kao i da liberalizuje carine na većinu proizvoda koji se uvoze iz Ukrajine i preduzme druge mere za liberalizaciju trgovine.

Da ova obećanja ne budu samo jedan od dokaza prijateljstva između Velike Britanije i Ukrajine, premijer Britanije Boris Džonson prošetao je nakon sastanka sa Zelenskim kroz Kijev, uz velike vojne snage, ali i kamere.

Naime, osvanuo je snimak njihove prijateljske šetnje, međutim, detalj koji je svima privukao pažnju bio je jedan civil koji ih je presreo u momentu šetnje i prijateljskog razgovora, što su kamere i snimile, a video se pojavio i na društvenoj mreži Tviter.

 

 

Ko je ovaj čovek i šta je tačno želeo od dvojice zvaničnika još uvek nije poznato.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miki

10.04.2022 01:00

Smradovi britanski svuda guraju svoj nos,kud vas Hitler nije okupirao