NOVE SANKCIJE EVROPSKE UNIJE PROMAŠAJ Rusija već preusmerila energente na drugo tržište
Tanjug/Ap

Naravno, ugalj je i dalje veoma popularna roba, naglasio je Peskov.

Podsećamo, članice Evropske unije sinoć su odobrile nove sankcije protiv Rusije, koje uključuju embargo na uvoz ruskog uglja.

Ambasadori EU dogovorili su peti paket sankcija Rusiji, uključujući embargo na ugalj, sa periodom od 120 dana kako bi zemlje članice EU dobile vremena da pronađu alternativne dobavljače, preneo je Rojters.

Nemačka će morati da iskoristi ceo prelazni period za sprovođenje zabrane uvoza ruskog uglja na osnovu sankcija Evropske unije, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc. Potpredsednik ruske vlade, Aleksandar Novak, kaže da će "pojedinim evropskim zemljama, koje se u velikoj meri oslanjaju na uvoz uglja iz Rusije, biti teško da odmah odbiju ruske isporuke".

Prema njegovim rečima, Rusija će moći da preusmeri izvoz uglja u azijsko-pacifičke zemlje korišćenjem slobodnih kapaciteta u crnomorskim i baltičkim lukama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slavica D J

09.04.2022 16:06

Mučiće se Zapad do jeseni nekako,a na jesen,nikako!Moliće tada Ruse za energente.Zapad nije navikao na štednju,a masovno će ljudi izaći na ulice tih divnih demokratskih prestonica. A tada,ako nemaju hleba,neka jedu kolače!