SANKCIJE EU I ZA PUTINOVE ĆERKE! Brisel udario na porodicu predsednika Ruske Federacije
EPA

„Tajm“ navodi da se na predloženoj listi, koju evropske vlade tek treba da odobre, pored Putinovih ćerki nalaze i desetine drugih pojedinaca, među kojima su političari, tajkuni i članovi njihovih porodica, kao i nekoliko propagandista.

Američki nedeljnik dodaje da je sankcionisanje Putinovih ćerki prvenstveno simboličan potez, pošto nije poznato da one imaju značajnu imovinu van Rusije.

Tim potezom zapadne diplomate, kako se navodi, žele prvenstveno da privuku Putinovu pažnju.

Ne voli njuškala

Putin je veoma škrt na rečima kada se radi o njegovoj porodici.

- Imam privatan život i ne dozvoljavam da se iko tu meša. To mora da se poštuje. Oduvek sam negativno reagovao na one koji su zabijali nos i imali erotske fantazije o tuđim životima - rekao je jednom prvi čovek Rusije.

Inače, životi Putinovih ćerki oduvek su okruženi velom tajne. Marija i Katerina imaju drugačija devojačka prezimena, a Putin ih je dobio sa svojom prvom suprugom Ljudmilom, od koje se razveo prošle godine. Zvanični Kremlj nije nikada potvrdio imena ćerki, niti objavio njihove fotografije u odraslom dobu. Sam Putin je tek 2015. otkrio nekoliko sitnijih detalja o svojim ćerkama, poput toga da su obe diplomirale na ruskim univerzitetima, kao i da govore više jezika. Ono što se o njima zna mahom potiče iz zapadnih medija.

Nestašno nepriznato dete

Marija i Katerina navodno imaju polusestru koja se zove Jelizaveta Krivonogih (19), a poznata je i kao Luiza Rozova. Ona je rođena iz, kako zapadni mediji navode, afere koju je Putin imao sa čistačicom Svetlanom Krivonogih (46), koja je u međuvremenu postala multimilionerka i suvlasnica jedne velike ruske banke.

Ova tinejdžerka je bila veoma aktivna na Instagramu, gde je imala velik broj pratilaca, ali je nestala sa društvenih mreža pretprošle godine. Za nju se znalo da je bila di-džej i vlasnica jedne modne marke.

Njena majka, navodna Putinova ljubavnica, kako su javili zapadni mediji, naljutila je Putina pošto je objavila seriju fotografija luksuznog života u Monte Karlu. Ona je, kako se navodi, nakon toga nestala.

SANKCIJE EU I ZA PUTINOVE ĆERKE! Brisel udario na porodicu predsednika Ruske Federacije

Profimedia

 

Dr Marija Voroncova (36), njegova starija ćerka, suvlasnica je firme „Nomenko“, koja je povezana sa ruskim uglavnom privatnim investicionim projektima u zdravstvu. Ona je, kako su javili zapadni mediji, bila udata za holandskog biznismena Jorita Fasena. Živeli su u penthausu najviše stambene zgrade u Voršotenu u Holandiji, ali su se 2014. preselili u Moskvu nakon protesta Holanđana zbog, kako se i dalje tvrdi, toga što su Rusi oborili malezijski putnički avion MH 17 iznad Donbasa. U avionu su većinu putnika činili Holanđani, a prilikom pada letelice niko nije preživeo.

Bliznakinje i blizanci sa Alinom Kabajevom

Putin, navodno, ima porodicu sa Alinom Kabajevom (38), zbog koje se i razveo od prve supruge Ljudmile. Ova bivša gimnastičarka, osvajačica dva olimpijska zlata, kao i 14 medalja sa svetskih i 21 s evropskih prvenstava, navodno je ruskom predsedniku rodila dve ćerke i dva sina, s kojima živi u Švajcarskoj. Bliznakinje imaju sedam godina, a blizanci tri. Svi imaju švajcarske pasoše.Ne voli njuškala

Putin je veoma škrt na rečima kada se radi o njegovoj porodici.

- Imam privatan život i ne dozvoljavam da se iko tu meša. To mora da se poštuje. Oduvek sam negativno reagovao na one koji su zabijali nos i imali erotske fantazije o tuđim životima - rekao je jednom prvi čovek Rus

Vorontsova, koja je ekspert za retke genetske bolesti kod dece, želela je da u Moskvi otvori kliniku za superbogate strance koji bi se tu lečili od tih bolesti, ali je taj plan pao u vodu s početkom rata u Ukrajini. Takođe, kako navode zapadni mediji, ona se nedugo nakon početka rata razvela.

SANKCIJE EU I ZA PUTINOVE ĆERKE! Brisel udario na porodicu predsednika Ruske Federacije

Profimedia

 

S druge strane, Katerina Tihonova (35) vodi Institut za veštačku inteligenciju na državnom univerzitetu u Moskvi, a takođe je i zamenik direktora Matematičkih istraživanja kompleksnih sistema na istom univerzitetu.

U mladosti se bavila akrobatskim plesom, a od 2013. bila je udata za Kirila Šamalova, sina Nikolaja Šamalova, suvlasnika Banke Rusije i potpredsednika Sibug Holdinga, koji se bavi procesuiranjem ruskog prirodnog gasa.

Procenjuje se da su Katerina i njen muž bili „teški“ oko dve milijarde dolara u januaru 2018. godine, kada su se razveli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading