RUSIJA IZREKLA NOVČANU KAZNU Žena koja je prekinula TV program platiće 30.000 rubalja
Foto: Twitter/printscreen

Ruski sud je danas izrekao novčanu kaznu od 30.000 rubalja (280 dolara) ženi zaposlenoj na Prvom kanalu jer je "prekršila zakon o protestima" kada je prekinula informativnu emisiju na toj državnoj televiziji i osudila rat u Ukrajini, prenela je agencija RIA.


U izveštaju Rojtersa se podseća da je Marina Ovsjanikova, zaposlena na Prvom kanalu podigla natpis iza voditeljke koja je juče u živom programu čitala vesti.
RUSIJA IZREKLA NOVČANU KAZNU Žena koja je prekinula TV program platiće 30.000 rubalja

Printscreen

 

 

Ovsjanikova je tada uzvikivala slogane kojima se osuđuje ruska intervencija u  Ukrajini.

Kremlj je danas saopštio da postupci žene koja je prekinula vesti uživo na ruskoj državnoj televiziji Prvi kanal da bi osudili rat u Ukrajini predstavljaju "huliganizam".

„Što se ove žene tiče, to je huliganizam“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, pohvalivši Prvi kanal zbog, kako je rekao, kvalitetnog, objektivnog i pravovremenog programa.

Marina Ovsjanikova, jedna od zaposlenih na ruskoj državnoj televiziji Prvi kanal, prekinula je glavnu informativnu emisiju tako što se sa parolom "Ne ratu, zaustavite rat" pojavila iza voditeljke centralnih noćnih vesti, preneo je Gardijan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading