NACILJAO GA IZ POTAJE Kako je poginuo odlikovani ruski general Suhovecki
Foto: Profimedia

Istaknuti ruski general Andrej Suhovecki (47) poginuo je tokom ruske invazije na Ukrajinu. Suhovecki je bio zamenik komandanta 41. kombinovane armije Centralnog vojnog okruga Rusije, a poginuo je u sredu kada su ukrajinske odbrambene snage odbile rusku ofanzivu.

Rusko Ministarstvo odbrane još nije zvanično potvrdilo njegovu smrt, ali ga je na društvenim mrežama objavio njegov kolega Sergej Čipiljev, a takođe je i nekoliko ruskih i ukrajinskih medija potvrdilo ovu vest.

Vojni izvor je potvrdio da ga je ubio ukrajinski snajperista i nagovestio da će sahrana general-majora - daleko najviša ruska ličnost koja je do sada poginula u sukobu - biti održana u Rusiji u subotu, prenosi "Dejli mejl".

GOSPODO IZ KIJEVA... Lazanski je na vreme upozorio Ukrajinu, nisu ga poslušali i sad je igra završena (VIDEO)

Kremlj je juče priznao da je 498 njegovih vojnika ubijeno, a 1.600 povređeno tokom rata u Ukrajini. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage su danas saopštile da je ruska vojska pretrpela 9.000 žrtava.

Čipiljov, iz Saveza ruskih padobranaca, potvrdio je smrt Suhoveckog na društvenim mrežama ranije danas kao možda najdefinitivniji dokaz generalove smrti.

"Sa velikim bolom primili smo tragičnu vest o smrti našeg prijatelja, general-majora Andreja Aleksandroviča Suhoveckog u UkrajinI Izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici“, navodi se u objavi.

Za sada nema informacija gde je Suhovecki ubijen. Ovaj 47-godišnjak je bio visoko odlikovan veteran koji je u oktobru 2021. imenovan za zamenika komandanta 41. divizije.

Najnovije vesti sa ukrajinskog fronta pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading