ZA DVA DANA BIĆE RAT, ZA TRI DANA POKOLJ Belorusija spremna da objavi rat Ukrajini
Foto: Ilustracija

- Velika je verovatnoća da će se Republika Belorusija pridružiti ratu Rusije protiv Ukrajine. Na ruskoj strani. Postoji informacija o ukrcavanju vazdušno-desantnih trupa iz Republike Belorusije u avione za ulazak u Ukrajinu - rekao je Zagorodnjuk, prema dopisniku "Gardijana" iz Lavova.

- Ovo je užasan razvoj događaja jer uključuje zemlju, koja je donedavno bila veliki prijatelj Ukrajine; koju su ljudi uvek smatrali Ukrajinu za bratski narod. Ukrajina i Belorusija nikada nisu ratovale jedna protiv druge u svojoj višestogodišnjoj istoriji - rekao je Zagorodnjuk.

IMATE 3 SATA, INAČE STE ODGOVORNI ZA KRVOPROLIĆE Rusija uputila OŠTRO upozorenje Ukrajini

Prema njegovim rečima, Ukrajina smatra da je jedini razlog za tu odluku bio lični zahtev predsednika Belorusije, koji u svojoj politici potpuno zavisi od Putina.

U međuvremenu, beloruski lider, Aleksandar Lukašenko, danas je pozvao Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom kako Ukrajina ne bi izgubila svoju državnost.

"Sukob koji je izbio u Ukrajini nije ništa. Verujte mi, znam o čemu govorim. Ako se ovako nastavi, biće mnogo gore. I ni u jednom bunkeru, ni u američkom, ni u bilo kom drugom, on (Zelenski) se neće sakriti. Zato rat mora biti prekinut danas. Ne bih to sada ni nazvao ratom, to je sukob. Za dan-dva biće rat, a za tri dana – pokolj", istakao je Lukašenko.

ISPLIVAO SNIMAK RUSKIH TENKOVA U KIJEVU Oklopna vozila snimljena i u Harkovu, da li ovo znači KRAJ ukrajinskog otpora? (VIDEO)

"Rusiju guraju ka trećem svetskom ratu. Trebalo bi da budemo veoma rezervisani i da se toga klonimo. Jer nuklearni rat je kraj svega", dodao je on.

"Jedino Sjedinjenim Američkim Državama odgovara ovo što se ovde dešava. Na taj način se Evropi može pokazati gde joj je mesto i eliminisati konkurenti", kazao je on.

Sve najnovije vesti iz Ukrajine možete pratiti na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading