IMATE 3 SATA, INAČE STE ODGOVORNI ZA KRVOPROLIĆE Rusija uputila OŠTRO upozorenje Ukrajini
Foto: EPA

"Smireno predlažemo sledeće: sada je podne. Do 15:00 nastavljamo da budemo ovde i čekamo odgovor ukrajinske strane kao potvrdu sopstvene odluke da odu na pregovore u Gomelj. Čim dobijemo ovu potvrdu, odmah ćemo krenuti tamo i sastati se sa kolegama u pregovorima. Mi smo za mir. U slučaju odbijanja pregovora sva odgovornost za krvoproliće biće na ukrajinskoj strani. Ali mi smo tu do 15 časova i čekamo odgovor od ukrajinske strane", rekao je on.

Prethodno, na oglašavanje Peskova da mirovni pregovori treba da se odigraju u Belorusiji, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se oglasio i u nacionalnom obraćanju u nedelju ujutro rekao da ostaje otvoren za razgovore na drugim lokacijama koje ne pokazuju agresiju prema Ukrajini.

Ukrajinski predsednik je dodao da su razgovori u Minsku mogli biti mogući da Rusija nije napala Ukrajinu sa beloruske teritorije, pa odbio da se pregovori izvrše na toj lokaciji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima ranije danas da je ukrajinska strana izabrala Gomelj, grad u Belorusiji, kao mesto za razgovore sa Rusijom umesto Minska.

Scene rata sa fronta u Ukrajini pogledajte u galeriji:

"Grad Gomelj je predložila sama ukrajinska strana kao mesto za razgovore. Kao što smo rekli, ruska delegacija je spremna za te razgovore. Upozorili smo ukrajinsku stranu da ovog puta akcije koje obuhvata vojna operacija neće biti obustavljene – kao što je to učinjeno juče", rekao je Peskov.

On je u subotu rekao da je u petak popodne zbog očekivanih razgovora sa Kijevom ruski predsednik Vladimir Putin dao naređenje da se zaustavi kretanje glavnih ruskih vojnih snaga u Ukrajini.

Pošto je druga strana odustala od dijaloga 26. februara popodne, pokret je nastavljen u skladu sa planiranom operacijom.

Najnovije vesti o konfliktu u Ukrajini pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera Detlic

27.02.2022 12:55

Ovo nije dobro, pod hitno zovem Eko-Kliner da mi ociste podrum kako bi se sakrio od treceg svetskog rata.