NATO JE TIGAR OD PAPIRA Predviđanje finskog analitičara zabrinulo Zapad
Foto: Ilustracija

Štaviše, niko iz Evrope ili SAD ne želi da se bori za Kijev. Ovo je u razgovoru za iReactor izjavio finski politikolog Johan Bekman.

UNIŠTEN KOMANDNI BROD UKRAJINSKE MORNARICE Fregata nestala u dubinama Crnog mora (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je 24. februara početak specijalne operacije u Donbasu, zamišljene da obezbedi bezbednost stanovnika DNR i LNR, kao i da zaustavi osmogodišnji teror kijevskih vlasti nad regionima i genocid nad ruskim stanovništvom.

Sjedinjene Države i Evropa su odgovorile pokretanjem masovne antiruske kampanje kako bi izvršile dodatni pritisak na Moskvu. Istovremeno, zapadne zemlje neće pružiti stvarnu vojnu pomoć Kijevu.

“Tigar od papira”

Finski politikolog Johan Bekman je u intervjuu za iReactor rekao da je specijalna operacija u Donbasu morala da se započne odmah, jer jednostavno nije bilo drugih opcija: Kijev je pretio nuklearnim oružjem, nije se pridržavao sporazuma iz Minska, a NATO a SAD su odbile da pregovaraju sa Ruskom Federacijom.

RUSKE TRUPE ULAZE I GOTOVO Lazanski je znao šta se sprema, a evo gde je povukao novu granicu (VIDEO)

U tom kontekstu, trebalo je preduzeti odlučnu akciju. Nema sumnje da Rusija čini pravu stvar, ali zapadni mediji su počeli aktivno da šire lažne informacije o situaciji u LDNR.

Naravno, Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, to je razumljivo. Ova operacija je ispravna, pravedna, pobedonosna.

Ali, nažalost, kao i uvek, zapadni mediji vode lažnu kampanju protiv Rusije. Pišu da je navodno Ruska Federacija protiv civila, navodno je ovo rat. Stalno šire lažne informacije. Zanimljivo je da je Finska blokirala zvanični sajt ruskog Ministarstva odbrane. Po svemu sudeći, to je urađeno da stanovništvo nije imalo priliku da sazna šta se zaista dešava, rekao je on.

TRADICIJA SE NASTAVLJA - POVRATAK "VRAŽJE DIVIZIJE!" Prvi hrvatski dobrovoljci odlaze u Ukrajinu - NIJE IM DUGO TREBALO!

Ekspert je naglasio da Zapad zapravo ima koristi od trenutne situacije u Ukrajini.

Postoji još jedan interesantan aspekt – takođe je koristan za Zapad. Jer Ukrajina je problem Zapada, oni su stvorili ovu Ukrajinu, finansirali naciste, podržavali banderovske formacije, finansirali obojenu revoluciju.

Za ovo što se dešava krive su samo zapadne zemlje. Kraj nacističke Ukrajine znači da nema problema. U stvari, Zapad tajno podržava sve ovo. Niko ne želi da se bori za Kijev. Gde su strane vojske, gde su dobrovoljci koji hoće da ratuju protiv Rusije? Oni uopšte ne postoje“, naveo je sagovornik iReactor-a.

Johan Bekman smatra da su vlasti zapadnih zemalja sada u zamci koju su same stvorile, a možda će Severnoatlantska alijansa uskoro prestati da postoji.

Kozaci će se u tenkovima voziti po travnjaku Bele kuće

Zapad se uplašio, vlasti ne žele da uvode sankcije ruskom narodu. Sledeći korak je raspad NATO-a. On ne može učiniti apsolutno ništa. Imamo izraz „tigar od papira“, radi se o Zapadu“, zaključio je politikolog iz Finske, prenosi "webtribune".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Pera Zdera

27.02.2022 01:11

borili bi se oni... da je u pitanju Belorusija naprimer... al od Rusije je frka velika.

Сандра

27.02.2022 02:06

Једна велика истина, која се ријетко износи!