RUSKA 74. BRIGADA SE PREDALA KOD ČERNOBILJA I PRENELA PUTINOVU PORUKU Ukrajinci, ništa ne shvatate, nismo tu da vas ubijemo! Došli smo da...
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Ruske trupe ušle su danas sa teritorije Belorusije u zonu nekadašnje nuklearke Černobilj, saopštio je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

On je na svom Telegram kanalu dodao da pripadnici Nacionalne garde koji čuvaju skladište nebezbednog nuklearnog otpada pružaju žestok otpor, prenosi Interfaks Ukrajina.

- Ako skladište nuklearnog otpada bude uništeno kao rezultat napada neprijatelja, radioaktivna prašina mogla bi da prekrije teritorije Ukrajine, Belorusije i zemalja Evropske unije - upozorio je Geraščenko.

Rusi se predali

Čitava brigada ruskih vojnika predala se ukrajinskim snagama kod Černobilja, javlja narednik vojske Ukrajine.

- Niko nije mislio da vas ubije, ovde smo da prikupimo informacije - rekao je ruski zvaničnik.

Čitava 74. motorizovana brigada Rusije se predala.

Zenelski se oglasio

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potvrdio je da se ruske snage pokušavaju da zauzmu Černobilj.

- Naša odbrana daje svoje živote da se tragedija iz 1986. ne ponovi. Prijavio sam ovo švedskom premijeru, jer je to kršenje deklaracije o ratu cele Evrope - napisao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Novi svetski poredak

25.02.2022 10:26

Černobilj je pao u Ruske ruke. To je istina. Probudio se beli medved i izišao i brloga. Piše se nova istorija i menja novi svetski poredak. Pobednik je Rusija, a gubitnik Ukrajina i ima pravo da se ljuti na zapad jer ih je zapad nahuškao i ostavio.