ZAŠTO RUSIJA GOMILA TRUPE OKO UKRAJINE? Kremlj uputio ZVANIČAN odgovor koji se NEĆE svideti Zapadu
Foto: mil.ru

„Pre svega, nismo spremni i nećemo razmatrati pritužbe na to kako pokrećemo oružane snage na teritoriji naše zemlje. To je naše suvereno pravo i ne nameravamo ni sa kim da razgovaramo“, rekao je zvaničnik Kremlja u odgovoru na zahtev da se prokomentariše informacija da Rusija navodno nastavlja da šalje svoje trupe na granicu sa Ukrajinom.

On je ponovio da je ranije ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina da su „određene faze vežbi u regionima uz granicu sa Ukrajinom, na Krimu, pri kraju“.

ISPLIVALE FOTOGRAFIJE IZ SATELITA Ovo bi mogao biti Putinov tajni put kojim kreće u rat! (FOTO)

Putinov sekretar za štampu je objasnio da kako se te faze vežbe završavaju, jedinice počinju da se vraćaju u svoje stalne vojne baze i da je taj proces već počeo.

"Ovo je dugotrajan proces. Jasno je da se kontingent za vežbe, za vežbu formirao više nedelja i, naravno, nemoguće ga je povući u jednom danu. Ne mogu jednostavno da se dižu u vazduh i odlete odjednom“, rekao je portparol, ponovivši da je za ovaj proces potrebno vreme i da Ministarstvo odbrane ima precizan raspored za vraćanje jedinica u njihove baze.

"Dakle, u ovom slučaju su to, kao i uvek, apsolutno neosnovane optužbe“, zaključio je portparol.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

17.02.2022 19:47

Rusi su na svojoj teritoriji šta traže Amerikanci Englezi.Evropa dali ih svrbi Ruski gas nafta neka kažu nemoj da se stide