RUSIJA REŠILA DA PRITEGNE AMERIKU Zemlja u komšiluku Vašingtona ponudila baze Moskvi
Ministarstvo odbrane Rusije

"Apsolutno", odgovorio je on na pitanje da li bi Karakas bio sposoban da pruži vojnu i tehničku pomoć Moskvi ako se rusko-američki odnosi naglo zaoštre, preneo je TASS.

RUSIJA PODIGLA UMETNOST RATOVANJA NA SLEDEĆI NIVO Ovaj borbeni sistem je bez premca

"Od prvih minuta histerije, koju su izazvale reči zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Aleksejeviča Rjabkova (o potencijalnom razmeštanju ruske vojne infrastrukture u Venecuelu ili na Kubu), na Zapadu i u Sjedinjenim Državama, primao sam pozive od venecuelanskih političara i članova vlade. Imao sam sastanke sa njima i oni su obećali nedvosmislenu i uopšte, bez oklevanja podršku, pošto su prošli kroz to i prolaze kroz to zajedno sa nama", rekao je Melik-Bagdasarov.

On je podsetio da je vojna i tehnička saradnja sa Venecuelom počela 2001. godine potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma.

"Naši specijalisti, koji popravljaju i održavaju vojnu opremu, nastavljaju sa svojim poslom ovde. Snažno jačamo odbrambene kapacitete Venecuele", rekao je Melik-Bagdasarov.

PREMIJER USTAO PROTIV NEMAČKE POLITIKE Rusija nam nije neprijatelj, "Severni tok 2" je neophodan

On je naglasio da oblici efikasne pomoći Karakasa mogu biti različiti.

"Venecuela ima prilično razvijenu infrastrukturu luka. Ima luke sa dubokom vodom i civilne luke. Postoji širok spektar baza venecuelanske mornarice", zaključio je ruski ambasador u Venecueli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading