LOŠE VESTI ZA ZAPADNJAKE Putin ima keca u rukavu
EPA/ALEXEY NIKOLSKY

Baranec kaže da, ako Zapad ne bude slušao Rusiju u okviru sadašnje političke runde, onda će Moskva moći da koristi adute kao što su priznanje Donjecka i Luganska.

LOŠE VESTI ZA ZAPADNJAKE Putin ima keca u rukavu

Foto: Ilustracija

 

 

Ako NATO nastavi da eskalira situaciju u istočnoj Evropi i nastavi da raspoređuje rakete u Poljskoj, ruski odgovor mogao bi da bude prebacivanje raketnih sistema "iskander" Belorusiji, dodao je ekspert.

Podsetimo, 10. januara u Ženevi su održani rusko-američke konsultacije o bezbednosnim garancijama koje su trajale skoro osam sati.

Povod za razgovore bio je nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama koji je Moskva uputila Vašingtonu i njegovim saveznicima u decembru. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i smanjenje broja vojnih vežbi.

SAD su pre pregovora saopštile da neki predlozi nisu prihvatljivi. Moskva je podvlačila da projekat nije ultimativne prirode, ali Rusija neće pristati na jednostrane ustupke pod pritiskom. Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov nije isključio mogućnost da će se pregovor sa SAD ograničiti na samo jedan i da neće imati nikakvog smisla da se on nastavi, ali i da će to biti mogućnost za novi krug konfrontacija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading