RUSKI RATNI AVIONI I HELIKOPTERI NADLEĆU GRANICU TURSKE: Paraju nebo iznad Kamišlija, militanti se tresu (FOTO/VIDEO)
EPA

U vežbi je učestvovao i avion A-50 AEW&C (rano upozoravanje i kontrola). Ovo je bilo prvo poznato raspoređivanje ruskog AEW&C aviona na aerodromu Kamišli. Aerodrom Kamišli drže snage sirijske vlade. Međutim, veći deo obližnjeg grada Kamišlija kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržavaju SAD.

Ruske snage poslednjih nekoliko meseci proširuju svoje prisustvo na aerodromu Kamišli, koji se nalazi uz sirijsku granicu sa Turskom.

U oktobru je Rusija rasporedila nekoliko ratnih aviona na aerodromu Kamišli kao poruka Turskoj koja se u to vreme spremala da pokrene novu ofanzivu protiv SDF-a. Tada su ruske snage održale niz zajedničkih vežbi sa snagama sirijske vlade na aerodromu i u drugim delovima severnih regiona.

Nedavno je na aerodromu u Kamišliju primećen napredni ruski radar za male visine 48Ya6-K1 Podlet K1, koji može da se koristi za podršku sistemu protivvazdušne odbrane. Nedavni ruski vojni pokreti u severoistočnoj Siriji verovatno bi trebalo da odvrate Tursku, kao i da povećaju pritisak na koaliciju koju predvode SAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading