MISTERIJA RUSKOG PREDSEDNIKA Putina zovu "čovek u crnom",  a njegova pojava krije veliku tajnu
Tanjug/ AP

 

Srpski predsednik Aleksandar Vučić doputovao je u Soči, gde danas razgovara upravo sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Ruski predsednik Vladimir Putin dobio je nadimak Čovek u crnom zbog njegove omiljene boje odela.

Međutim, iako mu diplomatski protokol i stroga pravila oblačenja ne ostavljaju mnogo prostora da se "razmaštava" Putina uglavnom možemo videti u crnom jednostavnom odelu, a nije tajna da Putin nosi odela šivena po narudžbini.

Njegove omiljene marke su Kiton i Brioni (po tom pitanju predsednici i tajni agenti imaju isti ukus).

Takvo odelo košta najmanje 5.000 evra.

Jedan krojač ga šije od početka do kraja i taj proces traje više desetina sati.

Spektar boja predsedničkih odela je dosta ograničen i kod ruskog predsednika preovlađuju crna, tamnoplava i siva, a leti su moguća i svetlosiva.

Sajt predsednika Rusije

 

 

Kombinacije boja uglavnom su nepromenjive.

Uz tamnoplavo i sivo odelo ide svetloplava košulja i tamnoplava kravata, uz crno odelo ide bela košulja sa crnom ili bordo kravatom.

Zbog Putinove visine i funkcije kravate, koje su uglavnom marke Valentino, nemaju upadljive šare. Ako ih i ima, to su uglavnom tačkice ili sitni karo.

Obuća je uglavnom marke Džon Lob ili Salvatore Feragamo.

Za neformalne atmosfere uobičajen je takozvani kežual stil, međutim kada je u pitanju predsednik, i on je ograničen na pulovere sa V-izrezom, crnu rolku, i jaknu. Najčešće su to jakne ruske olimpijske reprezentacije ili perjane jakne "Kanada Gus" i naravno, "Brioni").

Putin je poznat kao neko ko nosi skupe satove, pa je tako jednom zapaženo  da nosi sat sa turbijonom "A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite"  od pola miliona dolara.

Poslednjih godina Putin pažljivo krije sat ispod manžetne svoje košulje ili ga uopšte ne nosi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
sara

25.11.2021 12:44

Putin je vrlo simpatičan i mladolik je!!. Plave puti je, ima plave oči i ta kombinacije odela i košulja najbolje mu stoje, a sat sigurno je dobio na poklon od nekog državnika!!!!.