"PROBUDIO SAM SE I OSETIO BOL" Putin imao blaže nuspojave od vakcine
EPA

- Probudio sam se naredno jutro posle vakcinacije i osetio blagu bol u mišićima. Izmerio sam temperaturu i sve je bilo normalno, rekao je Putin za rusku televizijsku stanicu "Rusija jedan".

On je naveo da je osetio i nelagodnost na mestu na kojem je primio dozu. Ruski predsednik nije objavio koju je od tri vakcine domaće proizvodnje dobio, navodeći da to zna samo lekar koji je ubrizgao dozu.

Portparol Кremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je ruski predsednik Vladimir Putin u utorak primio jednu od ruskih vakcina protiv korona virusa, ali je odbio da obelodani koju.

Sa stanovišta Peskova, to nije preterano važan detalj. Suočen sa pitanjima novinara, jednostavno je tvrdio da su “sve tri ruske vakcine apsolutno pouzdane, apsolutno efikasne i apsolutno bezbedne“.

Zbog činjenice da vakcinacija nije bila snimljena kamerom, kao i zbog izbegavanja Kremlja da odgovori koju je vakcinu primio, usledile su i razne teorije.

Rusija je pokrenula masovnu vakcinaciju protiv virusa korona u januaru ove godine. Prema poslednjim podacima, više od šest miliona Rusa primilo je jednu dozu vakcinu, a više od četiri miliona obe doze.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading