LAVROV JASAN: NATO ne želi ravnopravan dijalog, promene su nemoguće
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

- NATO nije zainteresovan za ravnopravan dijalog, niti za bilo kakav zajednički rad. Kad je već tako, ne vidimo razlog da nastavimo da se pretvaramo da su bilo kakve promene moguće u skorijoj budućnosti, jer je NATO već rekao da su takve promene nemoguće - odgovorio je Lavrov na pitanje novinara TAS S-a o izbacivanju osam ruskih članova misije pri NATO u Briselu.

On je dodao da "praktično nema uslova za osnovne diplomatske odnose zbog koraka koje je preduzeo NATO".

- Nismo dobili objašnjenje za takve korake (izbacivanja ruskih predstavnika misije). Samo nekoliko dana pre objavljivanja ove odluke, susreli smo se sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Njujorku, gde je naglasio da postoji, kako je rekao, iskren interes Severnoatlanske alijanse za normalizaciju odnosa sa Rusijom, sa ciljem deeskalacije tenzija u Evropi - kazao je Lavrov, preneo je Interfaks.

Nešto ranije, Rusija je objavila da obustavlja rad svoje misije pri NATO-u u Briselu, kao i da će oduzeti akreditacije članovima misije NATO u Moskvi.

Nakon odluke da se članovima ruske misije NATO u Briselu uskrate akreditacije, Stoltenberg je rekao da to nije povezano ni sa jednim konkretnim slučajem.

- Ukinuli smo akreditacije za osam ruskih članova misije, koji su bili pripadnici tajne obaveštajne službe - kazao je Stoltenberg.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading