Putin pozvao na ujedinjenje!
Foto: Printscreen

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se sankcije protiv članica Evroazijskog ekonomskog saveza ne koriste samo u ekonomske svrhe, nego s ciljem podrivanja zakonitih vlada.

Govoreći na samitu Evroazijskog ekonomskog saveza, ruski lider je ukazao na porast trgovinsko-ekonomske saradnje kako unutar saveza, tako i sa drugim zemljama.

- To je postignuto uprkos tome što su pojedine članice EAEU izložene nezakonitim sankcijama od strane pojedinih zemalja - konstatovao je Putin, istakavši da "nije tajna da se te sankcije ne koriste samo kao oruđe nelojalne konkurencije, nego i i kao sredstvo za potkopavanje legitimnih vlada stvaranjem socijalnih, ekonomskih i političkih problema ili pogoršavanjem postojećih problema kojih ima dovoljno u svakoj zemlji".

Kako je dodao, takvi spoljni nepovoljni uslovi trebalo bi dodatno da podstaknu jačanje saradnje unutar saveza.

- Raste značaj najtešnje saradnje u cilju prelaska na nacionalne valute i smanjenja upotrebe dolara i evra u međusobnim platnim sistemima, organizacije zamene uvoznih proizvoda domaćim, razvoja naprednih visoko tehnoloških grana industrije, snabdevanja stanovništva neophodnom hranom - istakao je ruski lider.

Takođe je naglasio da je Rusija stekla veliko iskustvo kada je reč o razvoju u uslovima zapadnih ograničenja i spremna je da ga podeli sa partnerima iz Evroazijskog ekonomskog saveza.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading