PORTPAROL KREMLJA Uvođenjem novog seta sankcija Rusiji sahranjuje se duh samita u Ženevi
AP photo

Kako je rekao, očigledno je da želje američkih kongresmena po pitanju uvođenja sankcija Rusiji ne slabe, međutim, ovom zakonu predstoji da prođe još nekoliko instanci nakon čega ćemo videti da li će administracija prihvatiti njihovo mišljenje.

„To bi bio najgori mogući scenario koji bi ugasio i najskromniju nadu za obnovom dijaloga koja se pojavila nakon samita predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena održanog u Ženevi“, naglasio je on.

Peskov je rekao i da jedino što predstoji jeste da se sačeka konačan ishod tog procesa i da je trenutno rano davati bilo kakve prognoze.

Odbor za regulative Predstavničkog doma Kongresa SAD odobrio je ranije nacrt zakona kojim se preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 ruskih zvaničnika, biznismena i novinara koji su, prema proceni Vašingtona, umešani u kršenje ljudskih prava.

Na udaru su se našli, između ostalih, glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, premijer Mihail Mišustin, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.

Komentari (0)

Loading