ZAHAROVA OŠTRO REAGOVALA Diverzija protiv Krima postala nova normalnost Zapada!
Foto: EPA/EPA/MAXIM SHIPENKOV

- Diverzije na Krimu, koje se razvijaju i kojima se rukovodi sa teritorije Ukrajine, postale su ne samo realnost, već ‘nova normalnost’ politike Zapada prema Ukrajini: ne primećivati činjenice, podržavati kijevski režim u svakoj antiruskoj aktivnosti - napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Kako navodi Zaharova, zapadni partneri su dobro upoznati sa činjenicama koje potvrđuju da Ukrajina pokušava da unese - razdor i destruktivnost u stanje stvari na Krimu - ali to ne žele da primećuju.

- Da li su zapadnim prestonicama poznati detalji ovih monstruoznih incidenata? Da. Poznati su. Vašington i Brisel sve znaju i ćute, čime u najblažem slučaju povlađuju, ako ne i saučestvuju - istakla je portparolka.

Ranije je pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova Krima javila da su 23. avgusta nepoznate osobe oštetile gasovod u selu Perevaljno Simferopoljskog rejona. Gasovod se koristi za snabdevanje sela Perevaljno i vojne jedinice. Njegov rad je obnovljen sledećeg dana.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je 4. septembra privela stanovnike Krima: posrednik je bio zamenik predsednika zabranjene u Rusiji ekstremističke organizacije "Medžlis" Nariman Dželalov, a direktni izvršioci diverzije bili su Asan i Aziz Ahtemov. U junu su izvršioci otputovali u Ukrajinu, gde su prošli obuku o eksplozivima.

Za vršenje diverzije vojna obaveštajna služba Ukrajine obećala im je oko 2.000 dolara. Eksplozivna naprava je isporučena na Krim u julu, a planirano je da se akcija poklopi sa Danom nezavisnosti Ukrajine.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading