DOĆI ĆE I TAJ DAN Putin otkrio ko će mu biti naslednik
EPA/DMITRI LOVETSKY

- Naravno da će doći vreme i nadam se da ću moći da kažem ko će biti dostojan, po mom mišljenju, da vodi tako izuzetnu zemlju kao što je naša domovina, Rusija - izjavio je ruski lider tokom specijalnog TV programa "Direktna linija sa Vladimirom Putinom" koji traje već tri i po sata, a prenosi ruska agencija TASS.

On je dodao da je njegova odgovornost da preporuči pretendenta na mesto predsednika.

- Kada dođe vreme, ja ću reći ko je dostojan toga - obećao je Putin, dodajući da odluku o ovom pitanju ipak, na kraju, donose građani.

Rekao je i da mu bivši ruski predsednik Boris Jeljcin nije predao vlast i da, po zakonu, kada predsednik podnese ostavku, premijer preuzima vršenje dužnosti predsednika.

Na ovaj način se, kako kaže, kao premijer Ruske Federacije našao na čelu Rusije 2000. godine.

Govoreći o odnosima Rusije i SAD, Putin je izrazio nadu da će se rusko-američki odnosi vratiti u normalu.

- Nadam se da će razumevanje činjenice da se svet menja dovesti do toga da će svetski poredak postati povoljniji, a da će se naši odnosi, uključujući sa Sjedinjenim Državama, vratiti u normalu - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, period unipolarnog sveta je prošao.

- Kakve god sankcije da uvedu Rusiji, ona će se razvijati - rekao je Putin, dodajući da je njena odbrambena sposobnost dostigla visok nivo.

Naveo je da se ekonomski suverenitet Rusije povećava, bez obzira na sankcije, i da se ruska ekonomija adaptirala na sankcije, i da su joj čak koristile.

Komentarišući vojne vežbe NATO-a "Morski povetarac", Putin je rekao da je NATO "podigao veliku buku" zbog ruskih vojnih vežbi na ruskoj teritoriji u blizini ukrajinskih granica.

- Dao sam nalog Ministarstvu odbrane da polako završavaju i povuku snage, ako to nekoga toliko brine. Ali, umesto da na to pozitivno reaguju, oni su navalili na naše granice - rekao je ruski lider.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading