PUTIN TRLJA RUKE! Rusija sklopila unosan posao, pare se slivaju u Mosvku
EPA

„Sve nam se odvija po planu – onom planu koji smo zacrtali prošle godine. Što je najvažnije, ispunili smo ciljeve iz prošle godine. Imamo obim veći od 15 milijardi  dolara – 102 odsto zacrtanih ciljeva. I portfelj porudžbina je očuvan na nivou od preko 50 milijardi dolara, što je veoma važno. To je jedan od glavnih pokazatelja koji našim preduzećima i čitavom sistemu vojno-tehničke saradnje ulivaju sigurnost u budućnost“, rekao je on.

Prema rečima Šugajeva, Moskva je prošle godine isporučila vojnu tehniku u 51 državu i održava kontakte sa više od sto zemalja.

PUTIN TRLJA RUKE! Rusija sklopila unosan posao, pare se slivaju u Mosvku

EPA

 

Dodao je da Rusija danas samouvereno napreduje po pitanju trgovine oružjem. Veliki deo isporuka čini vazduhoplovna tehnika i tehnika protivvazduhoplovne odbrane, ali ni isporuke kopnene i pomorske tehnike nisu zanemarljive, precizirao je šef Federalne službe.

Uprkos spoljnom pritisku, Moskva je ispunila obaveze prema ugovorima vrednim više milijardi, dodao je on.

„Bez obzira na tešku situaciju, naši konkurenti svejedno nastavljaju da pojačavaju uticaj prvenstveno na naše partnere. U tom smislu se suočavamo sa pritiskom bez presedana i svedoci smo činjenice da se na naše partnere vrši veoma ozbiljan presing“, naglasio je Šugajev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading