NASTAVLJA SE USTAŠKI PIR Milanović i Plenković slave: Miša Hrastov ubio 13 zavezanih Srba i postao hrvatski heroj
EPA/ANTONIO BAT

Da je ustaška politika jedina konstanta kojom se rukovodi svaka vlast u Hrvatskoj svedoče i najnoviji događaji iz ove zemlje gde aktuelni predsednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković pružaju otvorenu podršku ubicama Srba.

U Karlovcu, u blizini Koranskog mosta, gde je juče bila godišnjica događaja iz 1991. godine kada je ubijeno 13 zarobljenih Srba, pripadnika JNA, otkriven je mural s likom Miše Hrastova osuđenog upravo za taj ratni zločin. 

Nekoliko stotina pripadnika iz jedinica specijalne policije iz cele Hrvatske i Karlovčana oduševljeno su pozdravili otvaranje murala na kojem je govorio ubica, ratni zločinac, ustaša i hrvatski heroj Mihajlo Miša Hrastov.

- Na ovom sam muralu sasvim slučajno ja, mogao je biti i netko drugi od mojih suboraca, sudbina je bila takva da sam ja. I, eto, sada gledam u svoju braću po oružju i mlade i BBB koji su mural oslikali i smatram da je to spomen na sve hrvatske branitelje - rekao je Hrastov.

I zaista je u pravu, na tom muralu je mogao biti i neko drugi npr. Ante Pavelić, Dido Kvaternik, Alojzije Stepinac ili neki od istaknutih koljača iz Jasenovca. Paleta hrvatskih heroja je zapanjujuće čudna, da ne kažemo patološki izvrnuta mržnjom prema Srbima, kao i njihov osećaj za herojstvo i pravdu.

NASTAVLJA SE USTAŠKI PIR Milanović i Plenković slave: Miša Hrastov ubio 13 zavezanih Srba i postao hrvatski heroj

Printscreen

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vidi

23.09.2021 14:56

Ima dosta Hrvata koji su genetska greska

Rada

23.09.2021 19:43

Jadnici, Priroda ponekad napravi gresku u genetskom kodu pa se i ovakvi rode.