POPUCALE MERE U KOMŠILUKU Opšti haos doveo do popuštanja ekstremnih pravila, sledi potpuno zatvaranje?
EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Posebnu pažnju privukle su benzinske pumpe u Sloveniji.Naime, odlučili su da zabrane punjenje goriva svima koji ne ispunjavaju jedan od tri uslova.

To je naljutilo neke vozače. Jedan čovek je ostavio zaključani automobil ispred benzinske pumpe i tako zakrčio mesto za ostale. Slovenački mediji takođe prenose da su radnici na benzinskim pumpama zaradili mnogo uvreda i ružnih reči od nezadovoljnih kupaca.

Sve ovo je na kraju rezultiralo - povlačenjem. U popodnevnim satima poslato je uputstva svojim zaposlenima da dozvole svima da natoče gorivo, ali ulazak u prodavnicu moguć je samo uz potvrdu. Beskontaktno plaćanje izvan trgovine je moguće, pa nema više diskriminacije.

Prema brojnim video zapisima na društvenim mrežama, tržni centri u Sloveniji juče su bili potpuno prazni. Slovenačka vlada je objavila da je 45 odsto Slovenaca do sada primilo obe doze vakcine protiv kovida, ali nije jasno gde se ti ljudi sada nalaze. Očigledno ne idu u prodavnice ili su pokazali solidarnost sa nevakcinisanim u zajedničkom bojkotu.

Mediji iz regiona su juče oduševljeno pisali da je zbog novih mera "u Sloveniji odjednom došlo do žurbe na vakcinaciju". Za nedelju dana se vakcinisalo 7.000 ljudi, što je dvostruko više nego prethodne nedelje, ali opet - ni približno dovoljno da napravi ozbiljnu promenu. Korona brojke u Sloveniji nastavljaju da rastu, a s obzirom na dosadašnje odluke slovenačke vlade, može se očekivati da će uskoro zatvoriti prodavnice i kafiće za sve i uvesti novo zaključavanje, smatraju mediji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading