VELIKI POŽAR U HRVATSKOJ Na terenu 6 vatrogasnih vozila: Vatra još nije pod kontrolom
EPA

Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državni put D1 u Hrvatskoj, još nije pod kontrolom i nije lokalizovan, gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet vatrogasaca je da održe sigurnost saobraćajnog prometa.

To je Hini izjavio zamenik vatrogasnog komandanta Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je dojava o požaru stigla oko podneva, preneo je portal Index.hr.

U popodnevnim satima je zbog dima saobraćaj kroz državni put D1 na 20-ak minuta bio zatvoren, ali je, kazao je Lončarić, vetar promenio smer i sada je vatrogascima glavni zadatak da zaustave širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.

- Prioritet nam je sada održati sigurnost saobraćaja. Požar jeste manji nego što je bio u popodnevnim satima, međutim još uvek traje veliko izdimljavanje jer se vatra kroz travnati teren i trsku širi brzinom kao da gori benzin - rekao je Lončarić.

Za sada nije poznat uzrok požara i to je posao policije, dodao je on.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine, vatrogasci iz Javne vatrogasne stanice Plitvička jezera i Dobrovoljno vatrogasno društvo Plitvice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading