DODIK NAKON SASTANKA SA TURSKIM PREDSEDNIKOM BiH je odavno blokirana, Vučić i Erdogan dobrodošli da pomognu u dogovoru
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

"Ja mislim da je najbolje očuvati mir uz dijalog i uz pozivanje prijatelja koji imaju autoritet. Ako mene pitate, ja bih tu uključio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Erdogana da obezbede koordinaciju za politički dogovor ovde", rekao je Dodik, prenose banjalučke ''Nezavisne novine''.

Portal Klix.ba prenosi da se predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić u tom trenutku ''prvo nasmejao, a zatim prevrnuo ocima''.

Dodik je rekao ''da je bolje da se desi i disolucija nego da se ratuje zbog bilo čega'', ali i da smatra da nema mogućnosti za bilo kakve sukobe.

Naveo je da je izrazio spremnost za dijalog i da dejtonska BiH, bez mešanja stranacai, predstavlja okvir u kome može da se razgovara.

Dodik je istakao da ima više poverenja u Erdogana nego u druge koji su to godinama pokušavali i doveli BiH u ovakvu situaciju i ponovio da za Republiku Srpsku visoki predstavnik nije prihvatljiv i neće biti prihvatljiv sve dok ga ne imenuje Savet bezbednosti.

Dodik je takođe rekao da nije izrazio protivljenje BiH u kojoj će se on i srpski narod osećati komotno, a ne očekivati nametanja, preneo je portal RTRS.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading