VELIKI POŽAR KOD TROGIRA Vatrena stihija se širi zbog jakog vetra
Printscreen

 

Požar koji je danas izbio na području Segeta Gornjeg u zaleđu Trogira gasi 100 vatrogasca sa 30 vatrogasnih vozila, a uključila su se i 2 kanadera, 2 aviona tipa "fire bos s" i helikopter, saopšteno je iz vatrogasne službe u Splitu.

Požar se širi brzo zbog jakog vetra, prenosi portal Index.hr.

- Požar se širi, nemamo ga pod kontrolom, radimo nadljudskim naporima da rešimo situaciju Sve snage idu za Plano, teško ludilo je - rekao je županijski vatrogasni zapovednik Ivan Kovačević, a prenosi Dalmatinski portal.

U gašenju vatre angažovani su vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita, a struju su, zbog blizine vatre dalekovodu, već isključili stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, plamenom zasad je zahvatio jednu kuću , prenele su Novosti. Zbog vetra situacija na terenu može se u trenutku promeniti. Za sada nema informacija o tome koliku površinu je zahvatila vatrena stihija.

Požar je izbio oko 11 sati . Kako prenosi Dalmacija Danas, zbog teške situacije na terenu i vrlo slabe vidljivosti iznad aerodroma u Splitu, avion kompanije "Easy Jet" nije uspeo da sleti na splitski aerodrom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading