BESNI POŽAR NA MOKROJ GORI! Vatrogasci iz 10 gradova krenuli sa teškom mehanizacijom, čekaju se helikopteri!
YouTube/ Printscreen

Kako je sinoć za Tanjug rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.

"Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić.

On je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

Nema opasnosti po stanovništvo, prenosi RTS. Tokom čitave noći vatrogascima iz Zlatiborskog okruga stizala je pomoć i u ljudstvu i u mehanizaciji iz više gradova Srbije.

MUP

 

U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

U toku je postavljanje na stadionu Kotroman bazena za akumulaciju kapaciteta 18.000 litara vode koji će služiti za vodosnabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara, prenosi RTS.

Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva kojima je trebalo da se vatra sa svih strana stavi pod kontrolu i da se lokalizuje požar.

 

Komentari (0)

Loading