"VRŠI SE HAJKA NA MOJE DETE" Majka kadetkinje koja je izbačena iz policijske akademije u Hrvatskoj jer je igrala užičko kolo traži pravdu!
Printscreen

Marina Kaselj, majka mlade kadetkinje koja je izbačena s Policijske akademije nakon što je u javnost procurila snimka mladih polaznika kako plešu užičko kolo, za RTL Direkt je izjavila kako se ni ona, a ni njena ćerka, sa kaznom ne mire i smatraju da je ona prerigorozna.

 

- Kada se desio taj nesretni slučaj, malo je rečeno da smo obe bile šokirane. Zapravo, ja ne mogu ni zamisliti kako se moje dete u tom trenutku osećalo. Jer ja do nekih pola noći u petak, nisam imala pojma šta se dogodilo. Ali pošto mi se nije javljala na telefon, a ja radim u Austriji, zvala sam je i u suzama mi je ispričala čitav sled događaja i tada sam odlučila da stanem uz svoje dete - ispričala je.

Dodala je kako smatra da je kazna prerigorozna i preteška, ali i da se s njome neće pomiriti dok se ne sazna prava istina i ne zadovolji pravda. Pokrenula je i peticiju.

- Vrši se velika hajka, imamo problema i ja ne želim da moje dete bude obeleženo kao neko ko nije dostojan te uniforme i kao neko ko je namerno uradilo te stvari - poručila je. Zajedno s ćerkom je pokrenula žalbeni postupak.

Da je kazna prestroga smatraju i sindikati u Hrvatskoj. Međutim i oni imaju negativan stav po pitanju najpoznatijeg srpskog kola.

Tomislav Teri, predsednik Opšteg sindikata hrvatskog MUP-a poručio je kako ne smatra da bi kazna bila ista da su kadeti, primera radi, plesali narodno kolo, karakteristično za oblast oko Dubrovnika, linđo, a na pitanje da li je sporno užičko kolo, kaže:

- Da, užičko kolo. Jasno da se mi ne slažemo s takvom muzikom - rekao je on za RTL.

- Mislim da se jedno s drugim uopšte ne može upoređivati. Zašto? Iz vrlo jednostavnog razloga, jer linđo je hrvatsko kolo - dodaje Dubravko Jagić, predsednik Sindikata policije Hrvatske, prenosi portal 24.sata

 

Komentari (1)

Loading
Vanesa

27.07.2021 11:31

E kad bi "hrvati" imali nesto svoje?!?Pa sve kradu od Srba!?!