POČEO USTANAK U BANJALUCI! Srbi se okupljaju: Incko nam je napravio haos, boli njega briga, ide kući!
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Sastanak je sazvao predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Prethodno su iza zatvorenih vrata vođene konsultacije lidera svih parlamentarnih stranaka sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH, saznaje Tanjug.

Na sastanku bi politički lideri u RS trebalo da usaglase stavove u vezi sa poslednjom odlukom visokog predstavnika o nametanju zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se uvode zabrana i kažnjavanje negiranja genocida.

Predsednik PDP Branislav Borenović rekao je pre sastanka da ih zanimaju konkretna rešenja, a ne “jalove odluke koje će biti kratkog daha”.

POČEO USTANAK U BANJALUCI! Srbi se okupljaju: Incko nam je napravio haos, boli njega briga, ide kući!

EPA

 

- Ovo je sastanak koji je inicirao Incko svojom lošom odlukom, ali boli njega briga jer on odlazi svojoj kući, a nama u BiH ostavlja probleme - istakao je Borenović.

On je dodao da su Inckovim potezom ponovo podignute međunacionalne tenzije što će doprineti još većem iseljavanju građana iz BiH.

- Uveo nas je u politički haos. Ovo pitanje se mora rešiti ako hoćemo da imamo normalnije odnose u ovoj zemlji - naveo je Borenović.

Današnji sastanak je sazvan s ciljem postizanja zajedničkog dogovora oko budućeg delovanja po pitanju nametanja zakona o negiranju genocida.

Podsećamo, odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, nametnuo je prošle sedmice dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading