BAKIR IZETBEGOVIĆ IDE NA ĐUBRIŠTE ISTORIJE Došao je kraj - "pala" je njegova desna ruka
Alo

SDA padom Osmice gubi najjaču polugu moći u obaveštajno-bezbednosnom sektoru BiH, a koji je služio sem SDA i Izetbegoviću, kao i bošnjačkom političkom korpusu okupljenom oko ove stranke da se obračunava sa neistomišljenicima kako u BiH, tako i u regionu, kažu sagovornici "Novosti".

Dževad Galijašević, vojno-obaveštajni analitičar, kaže, za "Novosti", da je Osmica napravio za par godina katastrofalne poteze koji su srušili bezbednosnu situaciju u BiH.

- Radikalni islamisti godinama rade šta hoće u BiH zahvaljujući zaštiti Osmice. Pod kišobranom Mehmedagića teroristi su odlazili i vraćali se u BiH sa stranih ratišta. I nisu evidentirani - ističe Galijašević. - Osmica je najodgovorniji zašto napad na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića pre šest godina u Potočarima nije rešen.

On ističe da će padom Osmice najviše biti pogođen SDA i lider ove stranke, ali i ratna obaveštajna struktura muslimana koja se godinama nalazi u OBA.

NEMA PRITVORA

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH da odredi jednomesečni pritvor za uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora OBA BiH. Mehmedagiću nije određena ni mera zabrane obavljanja dužnosti direktora OBA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading