BAKIR IZETBEGOVIĆ U OPASNOM PROBLEMU Denis Zvizdić poručio - Nema razloga da mu ne ispunim želju
Tanjug

Hvala svima koji misle da imam kapacitete, znanja i veštine da mogu obavljati tu izuzetno značajnu funkciju člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, kazao je on u intervju za BHRT.

"Još je rano govoriti o nekim konačnim odlukama koje ću donijeti, ali već sam i ranije rekao da ne isključujem takvu mogućnost kandidature. Ona nije moj imperativ, ona nije razlog zbog čega sam napustio Stranku demokratske akcije. Stranku demokratske akcije sam napustio zbog neslaganja sa aktuelnom situacijom, stanjem u SDA, promjenama koje, po meni, nisu suštinske nego deklarativne, koje sigurno ne vode napretku i razvoju Stranke demokratske akcije", izjavio je.

Dodaje kako više nije hteo biti saučesnik u takvim procesima, a istovremeno nije se i dalje mogao praviti da ne vidi te negativne procese, koji značajno utiču na strukturu i kapacitet SDA.

"U kojem pravcu će dalje ići moj politički angažman, rekao sam da ću ostati u politici, to ćemo vidjeti. Vjerovatno će takve odluke i od strane mene biti okončane u narednih nekoliko mjeseci, ali evo, ima i onih koji me žele vidjeti eventualno kao nekog suparnika na političkoj sceni u smislu kandidature za člana Predsjedništva kao što je to rekao gospodin Izetbegović, pa onda ne vidim razloga da mu i ne ispunimo takvu želju", kazao je Zvizdić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading