PODIGNUTA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BAKIROVE ŽENE! Policija upala u bolnicu, Sebija Izetbegović napravila ozbiljne propuste!
Tanjug

Kako je rekao, prijava je podnesena ‘zbog grubih grešaka i propusta u lečenju’. Advokat Koldžo je ovo potvrdio.

– Danas je predata jedna krivična prijava. Druga ide u narednim danima – kazao je advokat.

Iz Tužilaštva KS su izjavili kako su zaprimili prijavu.

Prema zakonu, Tužilaštvo Kantona Sarajevo, jednog od deset kantona bosanskohercegovačkog entiteta Federacije BiH, može reagovati nakon što proceni da u krivičnim prijavama ima elemenata za pokretanje istrage.

Advokat je ranije izjavio da će pored Sebije Izetbegović, direktorke KCUS, najveće zdravstvene ustanove u BiH, biti obuhvaćeni i šefovi odeljenja. Koji su i potpisnici nekih dokumenta. Određeni broj lekara čija imena su poznata. Kao i jedan broj onih čija su imena nepoznata.

Foto: printscreen/facebook

 

– Očekujemo da ćemo dobiti broj spisa za nekih sedam dana. Dok prijavu Tužilaštvo provuče kroz svoje računare – kazao je Koldžo.

KCUS u žiži je javnosti od 5. aprila kada je Tužilaštvo KS formiralo predmet koji se odnosi na pismo koje je potpisalo 17 anesteziologa. U pismu su ukazali da respiratori uvezeni iz Kine u aprilu 2020. godine, koji se koriste u toj zdravstvenoj ustanovi, ne poseduju postavke koje se preporučuju za mehaničku ventilaciju COVID-19 pacijenata.

Potpisnici pisma su naveli da je potrebno obezbediti respiratore koji će tehnički zadovoljiti preduslove za tretman pacijenata u intenzivnoj nezi.

Isti dan u KCUS su ušli Tužioci KS i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Dan kasnije i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Komentari (0)

Loading