TUGA ČEMER I JAD Svaki dan sve više poginulih u sukobu Izraela i Palestine
EPA/REMKO DE WAAL

 

Izraelski avioni nastavili su i danas vazdušne udare na palestinski pojas Gazu, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael, broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okončaju

 

Palestinske vlasti potvrdile su da je deseto osoba, uglavnom dece, poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Gaze, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju.

Sirene su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

Nema naznaka da bi sukob mogao da se smiri i broj žrtava se svakog dana povećava. Palestinci su danas prijavili i 11 ubijenih na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobima demonstranata i izraelskih snaga bezbednosti, a od ponedeljka u Gazi je ubijeno 139 osoba, među kojima 39 maloletnika i 22 žene, a 950 osoba je ranjeno, saopštili su palestinski medicinski zvaničnici.

Među osam mrtvih, koliko su do sada potvrdili u Izraelu, osim vojnika koji su nastradali na granici sa Gazom je i šest civila, uključujući dvoje dece, saopštile su izraelske vlasti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading