PROGONE ME STALJINISTIČKIM METODAMA Tramp krenuo u kampanju za izbore 2024. godine, održao skup u Vejku
EPA

- Od početka je to bio lov na veštice i lažne istrage jedna za drugom, nešto direktno iz užasa staljinističke Rusije - rekao je on.

Tužioci trenutno istražuju Trampa zbog mogućeg kršenja zakona o finansiranju kampanje jer je platio porno glumici Stormi Denijels 130.000 dolara da ne priča o vezi sa njim uoči predsedničkih izbora 2016.

Specijalni istražitelj Ministarstva pravde istražuje navode da je sakrio gomilu tajnih dokumenata sa namerom da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine.

 

Tramp je juče održao prvi predizborni skup za predsedničke izbore 2024. u teksaškom gradu Vako, inače poznatom po žestokom otporu saveznoj vladi.

Tramp je rekao da "njihovi neprijatelji očajnički pokušavaju da ih zaustave i čine sve da slome naš duh i volju".

- Ali nisu uspeli. Samo su nas ojačali. A 2024. je poslednja bitka i biće velika. Ako me vratite u Belu kuću, njihova vladavina nad Amerikom će biti gotova i mi ćemo biti ponovo slobodna nacija.

- Ja sam najnedužniji čovek u istoriji Amerike - tvrdio je. "Imam loš publicitet, ali podrška meni ide do neba".

U borbi za republikansku nominaciju, međutim, mogao bi da ima teškog protivnika u guverneru Floride Ronu DeSantisu, novom šampionu krajnje desnice.

De Santis (44) još nije zvanično najavio da će se kandidovati, ali nema sumnje da će biti jedan od najvećih Trampovih rivala u Republikanskoj stranci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading