RAĐA SE ISTOČNI SAVEZ! Si u Moskvi, Vašignton gubi kontrolu!
Foto: AP/Alexei Druzhinin (POOL)

Si će tokom posete razmeniti mišljenja o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom , saopštilo je danas kinesko ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

Predstojeća zvanična poseta kineskog predsednika Rusiji dodatno će ojačati međusobno poverenje i razumevanje između Pekinga i Moskve, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na konferenciji za novinare.

Vang  je istakao da će poseta ojačati i politički temelj prijateljstva dva naroda, koji se prenosi sa generacije na generaciju.

RAĐA SE ISTOČNI SAVEZ! Si u Moskvi, Vašignton gubi kontrolu!

Alexei Druzhinin (POOL)

 

Tokom posete Rusiji, Si Đinping će sa Putinom detaljno razmeniti mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, rekao je diplomata.

On je napomenuo da će poseta doprineti i razvoju obostrano korisne saradnje u različitim oblastima, uključujući inicijativu Jedan pojas, jedan put, kao i Evroazijske ekonomske unije EAEU.

Kremlj je danas saopštio da će kineski predsednik Si Đinping, doputovati 20. marta u državnu posetu Rusiji na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.
Kao rezultat razgovora dva predsednika biće potpisan niz važnih bilateralnih dokumenata, naglašava Kremlj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
momci

17.03.2023 11:08

👏👏👏👍 bravo Rusija bravo Kina💪💪💪