BAJDEN BRUTALNO ZAPRETIO ĐINPINGU! SAD traži od Kine da udari na Rusiju!
Foto: AP/Susan Walsh

Govoreći o Si Đinpingu, Bajden je rekao: „Ovaj čovek ima ogromne probleme. On ima i veliki potencijal. Ali za sada, u ekonomiji mu ne ide baš najbolje“.

Američki lider je takođe rekao: „Svi su očekivali da će Kina biti u potpunosti zajedno sa Rusijom po pitanju Ukrajine“. Po Bajdenovom mišljenju, to sada nije slučaj.

"U stvari, zvao sam ga u leto da kažem: Ovo nije pretnja, ovo je primedba. Pogledajte šta se desilo Rusiji. 600 američkih korporacija je napustilo Rusiju – od Mekdonaldsa do Eksona (Mobil)", nastavio je Bajden.

 

 

Prema rečima američkog lidera, on je kineskom predsedniku rekao sledeće:

"Uvek ste mi govorili da su vam potrebni dobri odnosi sa Sjedinjenim Državama i Evropom kako bi oni investirali u Kinu. Pa ko će ulagati u Kinu ako vi budete učestvovali u tome?".

Portparol Stejt departmenta je krajem decembra 2022. godine rekao je da je administracija Vašingtona zabrinuta zbog razvoja odnosa između Rusije i Kine.

Kako je naglasio ovaj zvaničnik, Vašington pomno prati akcije Pekinga u pogledu mogućnosti pružanja vojne pomoći Moskvi i u u zaobilaženju sankcija.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading