OSTAVIO OTVORENA VRATA NA MINUS 40 Kad se vratio kući, dočekalo ga je ovo (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

U gradu Đamusiju u Kini snimljena je zaista nesvakidašnja scena, nakon što je jedan stanar 24. januara navodno zaboravio da zatvori ulazna vrata, što je rezultiralo da se unutrašnjost čitave stambene zgrade doslovno zaledi.

Prizor koji je usledio doslovno podseća na unutrašnjost zamrzivača, a ovo se dogodilo u nedelji kada su zabeležene najniže temperature ikada, -40 stepeni Celzijusa, prenosi CGTV.

Ulaz u zgradu podsećao je na ledenu pećinu, s obzirom da su hladni i snažni vetrovi sav sneg uterali unutra.

Koliko god opasna ova hladnoća bila, stanari su se, sudeći po video snimku objavljenom na Jutjubu, divili ovom nesvakidašnjem prizoru na - 40 stepeni Celzijusa, s obzirom da je unutrašnjost zgrade bila ispunjena ogromnim ledenicama, koje su potom uklonjene radi bezbednosti stanara.

Veći deo azijskog kontinenta pogodio je hladni talas, te su u Kini, Japanu, pa tako i Severnoj i Južnoj Koreji vladale ekstremno niske temperature.

Koliko je zaista bilo hladno pokazuje činjenica da je samo dva dana nakon ove situacije izmereno čak -53 stepena Celzijusa u istoj provinciji u jednom gradu na severu,

Meteorolozi su izdali upozorenje građanima da nastoje da se utople, s obzirom da je ova ekstremno niska temperatura zahvatila i delove u kojima ljudi nisu navikli na ovakve zimske uslove.

Grad Mohe, inače poznat i kao kineski severni pol, beležio je temperature ispod - 50 stepeni Celzijusa čak tri dana zaredom, a ovo se do sada nikada nije dogodilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading