ŠOK U ITALIJI! Pao mafijaški bos, godinama se skrivao tako gde ga niko nije očekivao!
Foto: AP/Interpol via AP

Edgardo Greko, povezan sa kalabrijskom Ndrangetom, osuđen je u odsustvu 1991. za dvostruko ubistvo braće Stefana i Đuzepea Bartolomea. Njih je navodno ubio gvozdenim šipkama, a njihova tela rastvorio u kiselini, navodi se u sudskim dokumentima.

Greko je uspeo da izbegao italijansku policiju od kada je osuđen.

Nikola Grateri, tužilac za borbu protiv mafije koji je vodio istragu kao šef kancelarije javnog tužioca Katancara u Kalabriji, opisao je Greka kao "opasnog begunca".

Greko je takođe osuđen za pokušaj ubistva nekoliko zatvorskih službenika, zbog čega je dobio nadimak "zatvorski ubica".

Grateri je počeo da se približava Greku nakon što je "pica majstor" predstavljen u članku u francuskom listu Le Progres, koji je restoran objavio na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Policija u Kalabriji je saopštila da je Greko redovno objavljivao na društvenim mrežama pod lažnim imenom.

Novinar i pisac Roberto Savijano, koji živi pod zaštitom policije otkako je njegova knjiga "Gomora" objavljena 2006. godine, rekao je za Si-En-En da je uobičajeno da šefovi mafije žude za pažnjom.

"To je tipično. Pogledajte El Čapa, koji je, dok je radio, želeo da upozna Šona Pena koji je želeo da snimi film o njemu. A Al Kapone je želeo da ide na filmski set filma 'Lice sa ožiljkom'", rekao je Saviano.

Italijanska policija za borbu protiv mafije saopštila je da se još uvek kriju četiri velika bosa i da je nekoliko nižerangiranih u bekstvu.

Paskvale Bonavota (48) je u bekstvu od 2018. godine i osuđen je za zločine mafije u vezi sa kalabrijskom "Ndrangetom", Đovani Motisi (64), član sicilijanske Koza nostre, u bekstvu je od 1998. godine kada je osuđen za ubistvo i mafijaško udruživanje na Siciliji.

Renato Ćinkuegranela iz Napolitanske Kamore (73) je u bekstvu od 2002. godine, nakon što je osuđen za ubistvo, posedovanje oružja i iznudu, a Atilio Kubedu (75) je u bekstvu od 1997. godine. On je osuđen za više optužbi za otmicu i smatra se jednim od najopasnijih italijanskih begunaca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading