HAPŠENJE U HRVATSKOJ! "U hotelu je grupa Srba, hoće da izvedu krivično delo!"
Tanjug

Premda policija nije izvestila detalje o događaju, kako hrvatski mediji nezvanično saznaju, 73-godišnjak je navodno preko telefona rekao da se pripazi na "grupu Srba koji su u hotelu po zadatku", a što je uzbunilo osoblje hotela i zagrebačku policiju, koja je pak proverila ove navode te utvrdila da su lažni. O hapšenju je izvestila zagrebačka policija na svojim veb stranicama.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela 'Lažna uzbuna'. Naime, osnovano se sumnja da je 30. januara 2023. godine u popodnevnim satima, s unapred stvorenom namerom da inicira hitno delovanje policije, putem mobilnog nazvao recepciju jednog hotela na području Zagreba i lažno ukazao na ozbiljnu pretnju i predstojeće ugrožavanje građana od strane više gostiju tog hotela.

Na takav je način inicirao hitno delovanje policijskih službenika koji su preduzeli niz mera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave te sigurnosti osoba i imovine. Postupanjem policije utvrđeno je kako se radi o lažnoj dojavi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predat pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom sudu", javljeno je iz PU zagrebačke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading