OPŠTE RASULO U FRANCUSKOJ Makron na udaru!
Foto: Tanjug/Tanjug/Christophe Ena

Kako javlja prenosi Rojters, sindikati, koji su zakazali proteste širom zemlje, očekuju veliki odziv, poput onog 19. januara, kada je na ulice izašlo preko milion ljudi.

OPŠTE RASULO U FRANCUSKOJ Makron na udaru!

Tanjug/Christophe Ena

 

Proizvodnja električne energije je manja za 4,4 odsto, odnosno 2,9 gigavata, pošto i zaposleni u termoelekranama i nuklearnim elektranam učestuju u štrajku, saopštila je energetska kompanija EDF.

EVROPA SRLJA U PROPAST! Francuska i Italija kupuju 700 protivvazdušnih raketa srednjeg dometa!

Danas radi samo jedan od tri francuska brza TGV voza, regionalnih i lokalnih vozova je još manje, a pariski metro funkcioniše sa mnogim ograničenjima. Polovina svih učitelja u osnovnim školama će se, prema navodima njihovog sindikata, pridružiti štrajku, a rad će obustaviti i zaposleni u naftnoj industriji.

Naftna kompanija Total Eneržis je najavila da njeni proizvodi neće biti transportovani zbog protesta, ali je istovremeno naglasila da su benzinske stanice dobro snabdevene.

"Reforma je brutalna i nepoštena", izjavio je predsednik sindikata državnih činovnika UNSA Lik Fare, dodavši da penziona reforma predstavlja "korak unazad u socijalnom smislu."

Prema istraživanjima, većina gradjana Francuske se protivi reformi penzija koju je predložio predsednik Emanuel Makron i njegova vlada, ali za sada nijedna strana ne pokazuje nameru da popusti.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading